Το σχολικό έτος 2016-17 υλοποιήθηκε στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μύρινας Λήμνου το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ανακύκλωση-Μια λέξη, χιλιάδες ωφέλη». Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας ενημερώθηκαν για το τρίπτυχο «Μείωση- Επαναχρησιμοποίηση- Ανακύκλωση» που πρέπει να διέπει τη χρήση υλικών στην καθημερινή μας ζωή.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν για μεθόδους επαναχρησιμοποίησης συσκευασιών δημιουργώντας χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι, όπως μολυβοθήκες από γυάλινες συσκευασίες, διακοσμητικά κουτιά αποθήκευσης από παλιά κουτιά παπουτσιών και ξύλινα παγκάκια από παλιές παλέτες.

Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν ενημερωτικά βίντεο για τις μεθόδους ανακύκλωσης, δημιούργησαν αφίσες ευαισθητοποίησης για τα ωφέλη της ανακύκλωσης, οι οποίες τοποθετήθηκαν στις αίθουσες του σχολείου μαζί με σακούλες για τη τοποθέτηση υλικών προς ανακύκλωση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Λήμνου κ. Ποντίκας Ιωάννης και ο κ. Δούρος Ιωάννη, μηχανικός υπεύθυνος για την αποκομιδή των Μπλέ κάδων στη Λήμνου, ενημέρωσαν τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου όσο και τους διδάσκοντες, για την ανακύκλωση συσκευασίων, για την πορεία ανακύκλωσης στη Λήμνο και απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις για την ανακύκλωση.

 

Παρουσίαση προγράμματος

 

Αφίσες προγράμματος